calderes

En l’actualitat i al carrer Sant Vicent començaren a l’any 1999, com a una degustació d’arròs caldós amb fesols i naps, rememorant les antigues calderes que es feien per donar de menjar als pobres el dia de sant Antoni.

Aquesta festa ha anat en augment i al costat del mercat medieval al Raval, donant-li més importància, la que té. Som els festers de Sant Vicent els que ens encarreguem de tot, comprar els condiments, tots de primeríssima qualitat, pelar els napicols i les penques, netejar les calderes abans i després, arreplegar les que ens deixen i tornar-les, parar les taules i sobretot cuinar-les i servir-les.

Organitza Festes del Carrer Sant Vicent, patrocina Excm. Ajuntament.

 

Els ingredients són: arròs, penques, napicols, fesols secs, costelles i peuets de porc, gallina, oli d’olives, safrà, sal i aigua. Cuinats amb antigues calderes de coure i amb llenya al llarg del carrer Sant Vicent d’Oliva.

_mg_8031L’arròs el servim bé amb el plat o amb un bol amb cullerot, a les taules hi ha plats, gots, culleres, tovalloles, aigua, vi i llima i per a les postres taronges. L’únic inconvenient és que t’has de posar a la cua i l’avantatge és que tot és gratuït.

La preparació dels plats el dissabte dia 14, començarà a les 9 h i el menjar, a les 14 h. Durant tot el cap de setmana, hi haurà mercat artesanal valencià, actuacions, tallers i concerts de música.