Een wandeling door Oliva

Wie gepassioneerd is door cultuur en geschiedenis, kan in Oliva kiezen uit een brede waaier van mogelijkheden om kennis te maken met de stad aan de hand van gezellige wandelingen door de geplaveide straten van het historische centrum.
Wil je genieten van een rustige wandeling door het doolhof van smalle straatjes, dan zijn er twee bewegwijzerde routes langs de oude moriskenwijk Raval, met de pittoreske straat Calle de la Hoz of Tossalet del Doix, de uitkijkplaats met prachtige vergezichten.
Wil je eerder ondergedompeld worden in de bruisende cultuur en tradities van de stad, dan is er een andere route langs Vila Condal, met interessante haltes zoals het Etnologische Museum, waar je verschillende aspecten van de meest recente cultuur van de Safor-streek ontdekt. Je loopt ook door straten vol met elegante herenhuizen met rustieke architectuur en met de resten van het imposante paleis van de heren Centelles en Riu Sech.
Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Oliva ook een versterkte burcht boven op zijn berg, met eenvoudige toegang dankzij de trappen. Van hieruit ligt heel Oliva aan je voeten en heb je een uniek uitzicht op de stadskern en de gebouwen met onschatbare waarde zoals de kerken van Santa María en San Roque met hun typische blauwe koepels.
Twijfel dus niet en kom deze bijzondere stad ontdekken via haar uitgebreide culturele aanbod.

[/fusion_builder_column_inner]

Routes

Musea

Kerken

Rondleiding

Het bureau voor toerisme biedt rondleidingen door de binnenstad van Oliva aan. Zo kunnen bezoekers kennismaken met de vele historische gebouwen, monumenten en verrassende hoekjes van de stad.

DATUM EN TIJDSTIP
Elke woensdag om 10 uur ‘s morgens.

DUUR
Ongeveer 2 uur.

VERTREKPLAATS
Tourist Info Oliva, Paseo Luís Vives s/n

VOORAF INSCHRIJVEN VERPLICHT
Geïnteresseerde personen moeten vooraf langsgaan bij het bureau voor toerisme. De rondleiding is gratis voor iedereen.