Route van Puig Covatelles
In de wijk Panorama II begint een interessante route naar de top van de Puig de Covatelles. Langs dit traject observeer je het typisch mediterrane bos en een aantal rurale constructies.
Beginpunt: wijk Panorama II
Afstand: 2,4 km
Duur: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

sendero puig covatelles-001

Route van “Puig del Frare” en “Font Mª Rosa”
De route van Font de Maria Rosa is een van de bijzonderste van Oliva en loopt ook over het grondgebied van Villalonga en Font d’en Carròs. De route start in de wijk Panorama II en gaat naar boven tot de top van de Puig del Frare, een van de hoogste punten van Oliva met prachtige uitzichten op de kustlijn van de streken La Safor en la Marina.
Beginpunt: wijk Panorama II
Afstand 2,5 km
Duur: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

sendero puig frare y font maria rosa-001

Klim tot het kasteel van Santa Anna
Deze route kan worden gestart vanaf de straat Calle del Niño. Op ongeveer 50 meter nemen we de kruisweg en onmiddellijk daarna beginnen we te stijgen op het pad dat naar het kasteel leidt. Wanneer we aankomen op de top, worden we beloond met magnifieke panorama’s van het historische centrum, de stranden en het natuurreservaat van Marjal Pego-Oliva.
Beginpunt: Calle Calvario
Afstand: 1 km
Duur: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: laag

 

ruta subida al castillo-001

Natuurlijk pad van La Safor – Van Oliva naar Gandia
De route loopt langs het voormalige tracé Carcaixent-Dénia, beschouwd als het oudste smalspoor van het Spaanse vasteland (1864) en gebouwd voor de handel in sinaasappelen en zijde. De route kan in Oliva gestart worden aan het eind van de Paseo de Joan Fuster en dan volg je het fietspad tot de gemeente Piles. Het traject is recht en comfortabel, met her en der irrigatiesystemen voor de vele sinaasappelbomen. Het pad loopt tot de stad Gandia. Wanneer je daar aankomt, kan je in het Parque de la Estación een oude, gerestaureerde locomotief zien die als museumstuk wordt tentoongesteld.
Beginpunt: fietspad Oliva-Gandia
Afstand: 6,5 km
Duur: 2 uur 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: laag

Met de fiets door de Xiricull
Het traject begint op het kruispunt tussen de Paseo de Ladrillares en de Camí de la Carrasca. Na het zacht hellende deel van Les Mines begin je te stijgen vanaf Pujalet tot aan de Font del Xiricull. Op het pad van Santa Fe keer je dan terug naar Oliva, langs de berg van Cavall Bernat.
Beginpunt: Paseo Ladrillares
Afstand: 5 km
Duur: 2 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

en bici xiricull-001

Met de fiets naar de Font Salada en het natuurreservaat Marjal Pego-Oliva
Deze route begint aan de school van Gabriel Cicar. Het loopt over een vlak pad tussen sinaasappalbomen via de Camí Vell de Pego. Via de omleiding van Aigüera de Sant Josep kom je bij de warmwaterbron van Font Salada. Een uitstekende plek om even te baden en te ontspannen in het water met erkende geneeskrachtige eigenschappen. Vanaf Font Salada kan je ook het natuurreservaat Pego-Oliva verkennen en langs de bedding van de Bullent-rivier Calapatar bereiken. Een uitzonderlijke habitat voor heel bijzondere endemische soorten zoals de samaruc en andere soorten die in het park verblijven.

Beginpunt: Colegio Alfadalí
Afstand: 6,8 km
Duur: 2 uur 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: laag

ruta en bici a la font salada.cast-001