Pebreres Farcides

Imprimir receta
Pebreres Farcides
Plat típic de la gastronomia oliver amb mercat caràcter mediterrani.
Plato Principal
Cocina Olivera
Servings
Ingredients
Plato Principal
Cocina Olivera
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Dessalar la tonyina la nit anterior i trossejar en trossos molt petits.
  2. Agafarles pebreres i llevar la corona. La resta de les pebreres senceres es tallen a trossets i es reserven. Llevar-li totes les llavors a les pebreres. Una vegada netes, se salen per dins i s'arreglen unes al costat de les altres en una cassola preparades per omplir.
  3. Posar una altra cassola al foc amb l'oli i afegir els alls i els trossets de pebrera que hem rereservat. Ofegar una mica i afegir la tomaca i el julivert. Remenar i afegir la tonyina, tornar a remenar, i afegir els fesols. Tornar a remoure tot, deixant-se uns 10 minuts coent.
  4. Afegir 1/2 litre de caldo i deixar bullir (afegir el safrà), fins que els fesols estiguen tendres, quedant només una miqueta de caldo (pràcticament l'oli), llavors s'afegeix l'arròs, es mou durant 1-2 minuts i es treu (l'arròs estarà pràcticament cru).
  5. Omplir les pebreres sense que queden buides a l'interior, però tampoc atapeïdes. Tapar amb les rodanxes de la tomaca prèviament assaonades amb sal i cobrir amb un full de paper d'estrassa molt mullat.
  6. Posar al forn durant 2 hores. Per comprovar que estan cuites, treure un moment i destapar el paper d'una banda tocant la pebrera. Si estan toves, ja estan cuites.
Share this Recipe

Coques a la calfó

Imprimir receta
Coques a la calfó
Coquetes de dacsa amb tomaca con tomate, tonyina, ou i anxova.
Coques a la calfó
Cocina Olivera
Servings
Ingredients
Cocina Olivera
Servings
Ingredients
Coques a la calfó
Instructions
  1. Posem l'aigua, sal, ceba i oli al foc. D'altra banda barregem les dues farines.
  2. Quan l'aigua comença a bullir i li s'acaba a poc a poc la farina, amb una espàtula llarga de fusta es treballa la pasta al foc sense deixar de moure.
  3. Quan la farina haja absorbit tota l'aigua, a seguir treballant en el foc una mica més, per passar-la a continuació sobre un banc de marbre o alumini i continuar treballant la pasta (ha de romandre calenta, afegint-li també oli).
  4. Després es fan unes boletes d'uns 50 grams i s'escalfen per formar les coques.
Share this Recipe