Imprimir receta
Pebreres Farcides
Plat típic de la gastronomia oliver amb mercat caràcter mediterrani.
Plato Principal
Cocina Olivera
Servings
Ingredients
Plato Principal
Cocina Olivera
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Dessalar la tonyina la nit anterior i trossejar en trossos molt petits.
  2. Agafarles pebreres i llevar la corona. La resta de les pebreres senceres es tallen a trossets i es reserven. Llevar-li totes les llavors a les pebreres. Una vegada netes, se salen per dins i s'arreglen unes al costat de les altres en una cassola preparades per omplir.
  3. Posar una altra cassola al foc amb l'oli i afegir els alls i els trossets de pebrera que hem rereservat. Ofegar una mica i afegir la tomaca i el julivert. Remenar i afegir la tonyina, tornar a remenar, i afegir els fesols. Tornar a remoure tot, deixant-se uns 10 minuts coent.
  4. Afegir 1/2 litre de caldo i deixar bullir (afegir el safrà), fins que els fesols estiguen tendres, quedant només una miqueta de caldo (pràcticament l'oli), llavors s'afegeix l'arròs, es mou durant 1-2 minuts i es treu (l'arròs estarà pràcticament cru).
  5. Omplir les pebreres sense que queden buides a l'interior, però tampoc atapeïdes. Tapar amb les rodanxes de la tomaca prèviament assaonades amb sal i cobrir amb un full de paper d'estrassa molt mullat.
  6. Posar al forn durant 2 hores. Per comprovar que estan cuites, treure un moment i destapar el paper d'una banda tocant la pebrera. Si estan toves, ja estan cuites.
Share this Recipe