Pebreres Farcides
Plat típic de la gastronomia oliver amb mercat caràcter mediterrani.
Servings
4
Servings
4
Ingredients
Instructions
  1. Dessalar la tonyina la nit anterior i trossejar en trossos molt petits.
  2. Agafarles pebreres i llevar la corona. La resta de les pebreres senceres es tallen a trossets i es reserven. Llevar-li totes les llavors a les pebreres. Una vegada netes, se salen per dins i s’arreglen unes al costat de les altres en una cassola preparades per omplir.
  3. Posar una altra cassola al foc amb l’oli i afegir els alls i els trossets de pebrera que hem rereservat. Ofegar una mica i afegir la tomaca i el julivert. Remenar i afegir la tonyina, tornar a remenar, i afegir els fesols. Tornar a remoure tot, deixant-se uns 10 minuts coent.
  4. Afegir 1/2 litre de caldo i deixar bullir (afegir el safrà), fins que els fesols estiguen tendres, quedant només una miqueta de caldo (pràcticament l’oli), llavors s’afegeix l’arròs, es mou durant 1-2 minuts i es treu (l’arròs estarà pràcticament cru).
  5. Omplir les pebreres sense que queden buides a l’interior, però tampoc atapeïdes. Tapar amb les rodanxes de la tomaca prèviament assaonades amb sal i cobrir amb un full de paper d’estrassa molt mullat.
  6. Posar al forn durant 2 hores. Per comprovar que estan cuites, treure un moment i destapar el paper d’una banda tocant la pebrera. Si estan toves, ja estan cuites.