Els dimecres pel matí t’acompanyem per una nova ruta turística a Oliva, per tal de conèixer la nostra xarxa de museus.

01-museo-casa-mayans-subsede-de-muvim

Museu Casa Maians. Subseu del Muvim

Casa senyorial del segle XVIII, on va viure Gregori Maians. Hui dedicada a Casa de Cultura i Arxiu Municipal, és també subseu del Museu de la Il·lustració. Té una sala d’audiovisuals i distintes dependències moblades, a l’estil de l’època.

Exposició de l’actor Vicente Parra

Casa natalícia de Gregori Maians, del segle XVIII, amb l’escut familiar en la façana. Alberga el teatre cine Olímpia, de naturalitat municipal, i l’exposició, dedicada a Vicente Parra, amb les fotos i cartells de les pel·lícules i obres de teatre en què l’actor d’Oliva va intervenir.

03-museo-etnologico-y-biblioteca

 

Museu etnològic i Biblioteca (s. XV-XVIII)

Conjunt de cases senyorials que alberguen el Museu etnològic i la Biblioteca central. El museu mostra diversos aspectes de la nostra cultura agrària, amb una exposició d’útils i materials que inclouen els relatius als animals utilitzats com a força motora i per a càrrega, i els referents a la gastronomia típica olivera.

 

 

04-museo-arqueologico

Museu arqueològic (s. XII)

Edifici de gran interès arquitectònic, recentment rehabilitat i datat entre els segles XVI i XVIII. L’exposició permanent del Museu ens ofereix un recorregut per les cultures que van poblar les nostres terres. Podem contemplar útils i objectes que comprenen des de la Prehistòria fins al segle XVI i una col·lecció de magnífiques peces pertanyents al Palau del Centelles.

 

Forn Romà

A Oliva es conserven les restes d’un forn romà, del segle I, pertanyent a un complex alfarer que produïa àmfores, ceràmica comú i material de construcció. És un dels escassos forns romans conservats a la nostra zona litoral i l’únic de la comarca.

Torre-museu del Palau comtal d’Oliva (s. XVI)

L’única que es conserva de les que formaven part de la muralla de la Vila, cilíndrica i de fàbrica de mamposteria, està en el tram de la muralla que delimitava en la zona d’expansió urbana amb el preexistent raval morisc.


Inscripcions

Si vols realitzar la Ruta dels Museus d’Oliva, contacta amb la Tourist Info Oliva i reserva la teua plaça.

Tourist Info Oliva

Adreça: Passeig de Lluís Vives s/n – Junt al Mercat Municipal

Telèfon: 962855528

Correu-e: oliva@touristinfo.net